15
1,5 h
Lätt
Baka en riktigt fluffig citronkaka med syrlig lemoncurd och italiensk maräng. När kakan är klar strösslar du över vallmofrön, rivet citronskal och ätbara blommor. Den här citronkakan bjuder på sött, syrligt, fluff, krisp och är dessutom otroligt vacker! Perfekt att baka till högtider och festligheter.
Baka en riktigt fluffig citronkaka med syrlig lemoncurd och italiensk maräng. När kakan är klar strösslar du över vallmofrön, rivet citronskal och ätbara blommor. Den här citronkakan bjuder på sött, syrligt, fluff, krisp och är dessutom otroligt vacker! Perfekt att baka till högtider och festligheter.
Smet: |
|
400 g
|
Eleplant 600 g
|
4 dl
|
socker
|
6
|
ägg
|
1 msk
|
vaniljsocker
|
2 msk
|
vallmofrön
|
3 dl
|
mandelmjöl
|
4 tsk
|
bakpulver
|
Rivet skal från 2 citroner
|
|
Saft från 2 citroner
|
|
5 dl
|
vetemjöl
|
Italiensk maräng: |
|
2,5 dl
|
socker
|
1 dl
|
vatten
|
4
|
äggvitor
|
Dekoration: |
|
Italiensk maräng
|
|
1 burk
|
lemon curd
|
1 msk
|
vallmofrön
|
1 tsk
|
rivet citronskal
|
Ätbara blommor
|