8 prt
30 min
Lätt
Baka en julig bannoffee - enkelt och tokigt gott! Den här banoffeepajen görs helt utan ugn och har en krispig pepparkaksbotten som toppas med len kolasås, bananer stekta i Eleplant, och en fluffig kanelmousse. En perfekt dessert i vintertid som är smidig att sno ihop, men svår att motstå.
Du kan förbereda din banoffee timmar före du ska servera, håll den kyld bara.
Kexbotten |
|
|
100 g
|
pepparkakor
|
|
150 g
|
Digestive-kex
|
|
100 g
|
Eleplant-bit
|
Kola |
|
|
1,5 dl
|
farinsocker
|
|
2 dl
|
vispgrädde
|
|
20 g
|
Eleplant
|
|
en nypa salt
|
|
Mousse |
|
|
2 dl
|
vispgrädde
|
|
1 msk
|
socker
|
|
1 tsk
|
vaniljsocker
|
|
200 g
|
färskost
|
|
1 tsk
|
kanel
|
Bananfyllning |
|
|
20 g
|
Eleplant
|
|
1 msk
|
socker
|
|
2
|
bananer
|
Dessutom |
|
|
2 msk
|
kakaopulver
|
Kexbotten
Kolan
Moussen
Receptet kan göras veganskt genom att byta ut animaliska mejeriprodukter mot växtbaserade.