6
60 min
Lätt
Traditionell kålgratäng är en klassisk vardagsrätt. Med detta enkla recept kan du laga en läcker kålgratäng på nolltid. Du kan enkelt göra en vegansk version av kött- och kålgryta genom att ersätta köttfärsen med strimlad havre eller svamp och kycklingbuljong med grönsaksbuljong. Oavsett om du vill ha en gammaldags kålgratäng eller en moderniserad version kan du använda detta recept för att laga båda.
Förutom kålgratäng passar kål också perfekt till kålrullar, som alla älskar.
Kålgratäng |
|
|
2 msk
|
Eleplant
|
|
400 g
|
köttfärs
|
|
1 tsk
|
fint havssalt
|
|
1
|
gul lök
|
|
750 g
|
kålhuvud
|
|
2 dl
|
ris- eller kornflingor
|
|
8 dl
|
hönsbuljong
|
|
1 tsk
|
malen svartpeppar
|
|
1 tsk
|
torkad timjan
|
|
1 tsk
|
torkad mejram
|
|
1,5 msk
|
salt
|
|
3 msk
|
ströbröd
|
|
3 msk
|
mörk sirap
|
|
3 msk
|
Eleplant
|
|
Lingonbärssylt och inlagda gurkor till servering.
|
|
Tillagning