4
90 min
Lätt
Kålrullar är en klassisk rätt som tar lite tid och ansträngning att tillaga, men slutresultatet är väl värt mödan. I detta recept används svamp som fyllning, men du kan också ersätta svampen med pulled pork eller göra en köttigare version med köttfärs. Kålrullar tillagade i ugnen ger en underbar smakupplevelse, särskilt när de serveras med lingon. Lägg till dessa läckra svampkålrullar i ditt receptregister; de ger dig ännu ett alternativ när du funderar på vad du ska äta den här veckan.
Kålrullar fyllda med svamp är ett gott kålrecept. Prova också den traditionella kålgratäng.
Ingredienser: |
|
|
800 g
|
savoykål
|
Fyllning till kålrullar: |
|
|
50 g
|
Eleplant
|
|
1
|
finhackad gul lök
|
|
1
|
finhackad vitlöksklyfta
|
|
250 g
|
finhackade champinjoner
|
|
250 g
|
färska trattkantareller
|
|
1 msk
|
salt
|
|
1 tsk
|
malen svartpeppar
|
|
2,5 dl
|
kokt ris
|
|
1 kruka
|
persilja, finhackad
|
|
1 tsk
|
torkad timjan
|
Till garnering |
|
|
4 msk
|
Eleplant
|
|
0,5 dl
|
mörk sirap
|
Till servering |
|
|
1 dl
|
lingonsylt
|