Här kommer ett recept på det perfekta kryddsmöret att äta till grillat kött eller kallskuret. Det här goda kryddsmöret är smaksatt med jalapeno, lime, örter och vitlök. Väldigt gott och passar även att använda i pasta, risotto eller bre på en skiva bröd. Receptet ger mycket kryddsmör, så du kan linda in det i bakplåtspapper och frysa in.
Här kommer ett recept på det perfekta kryddsmöret att äta till grillat kött eller kallskuret. Det här goda kryddsmöret är smaksatt med jalapeno, lime, örter och vitlök. Väldigt gott och passar även att använda i pasta, risotto eller bre på en skiva bröd. Receptet ger mycket kryddsmör, så du kan linda in det i bakplåtspapper och frysa in.
Ingredienser |
|
600 g
|
rumsvarmt Eleplant 600 g
|
1,5 tsk
|
salt
|
1 tsk
|
malen svartpeppar
|
2
|
färska jalapenos, urkärnade och finhackade
|
2 krukor
|
persilja
|
1 kruka
|
basilika
|
1 msk
|
spenat
|
Saft från 2 limefrukter, pressade och rivna med skal
|
|
3
|
rivna vitlöksklyftor
|
6
|
ansjovisfiléer
|
Kryddsmöret kan göras veganskt genom att utelämna ansjovisfiléerna. Byt ut ansjovisfiléerna mot till exempel 1 kruka färsk dragon.