Kryddsmör med jalapeno och lime

Här kommer ett recept på det perfekta kryddsmöret att äta till grillat kött eller kallskuret. Det här goda kryddsmöret är smaksatt med jalapeno, lime, örter och vitlök. Väldigt gott och passar även att använda i pasta, risotto eller bre på en skiva bröd. Receptet ger mycket kryddsmör, så du kan linda in det i bakplåtspapper och frysa in.

Kryddsmör med jalapeno och lime

Här kommer ett recept på det perfekta kryddsmöret att äta till grillat kött eller kallskuret. Det här goda kryddsmöret är smaksatt med jalapeno, lime, örter och vitlök. Väldigt gott och passar även att använda i pasta, risotto eller bre på en skiva bröd. Receptet ger mycket kryddsmör, så du kan linda in det i bakplåtspapper och frysa in.

30
30 min
Lätt
 
 
Portioner

Ingredienser

600
g
rumsvarmt Eleplant 600 g
1,5
tsk
salt
1
tsk
malen svartpeppar
2
färska jalapenos, urkärnade och finhackade
2
krukor
persilja
1
kruka
basilika
1
msk
spenat
Saft från 2 limefrukter, pressade och rivna med skal
3
rivna vitlöksklyftor
6
ansjovisfiléer

Recept

  1. Lägg alla ingredienser förutom Eleplant i en matbredare och mixa i ca 2 minuter. Skrapa blandningen från kanterna med en slickepott och mixa i ytterligare 1 minut. Om ingredienserna är svåra att mixa tillsätt ½ dl vatten.
  2. Blanda sedan rumsvarmt Eleplant med kryddblandningen i en skål.
  3. Fördela kryddsmöret avlångt på bakplåtspapper och rulla ihop kanterna runt som godispapper. Lägg kryddsmöret i frysen och låt det stelna i några timmar. Du kan också använda kryddsmöret direkt eller förvara det i kylen.
  4. Du kan förvara ditt kryddsmör i kylskåpet i ungefär en vecka från att det tillagats.

Kryddsmöret kan göras veganskt genom att utelämna ansjovisfiléerna. Byt ut ansjovisfiléerna mot till exempel 1 kruka färsk dragon.