12 prt
60 min
Lätt
Doften (och känslan) av jul sprider sig genast hemma när du gräddar vår mjuka pepparkaka! Bakad med Eleplant istället för smör blir den både saftig och växtbaserad och när du toppar den med en smörkräm gjord på brynt Eleplant når den nya höjder.
Vårat recept på mjuk pepparka med frosting är enkelt att följa, perfekt till adventsfikat och värmer från första tuggan.
Pepparkaka |
|
|
4,5 dl
|
vetemjöl eller glutenfri mjölblandning
|
|
2 dl
|
socker
|
|
0,5 msk
|
kanel
|
|
0,5 msk
|
malen nejlika
|
|
0,5 msk
|
malen kardemumma
|
|
0,5 msk
|
bikarbonat
|
|
150 g
|
Eleplant
|
|
3 dl
|
havremjölk
|
|
2 dl
|
ljus sirap
|
Brynt smörkräms-glasyr |
|
|
250 g
|
Eleplant-bit
|
|
2,5 dl
|
florsocker
|
|
1 msk
|
havremjölk
|
Kakan
Glasyren
Mjuk pepparkaka med frosting är ett måste till jul och med en riktigt god frosting på toppen blir det här oemotståndligt!