Påskbröd med frön och örter

Här är ett recept på riktigt gott bröd till påsken. Vårt påskbröd är ett gyllene och fluffigt bröd som är fullt av goda frön och torkade örter. Påskbrödet bryter du i bitar och passar perfekt till buffén eller brunchen under högtiderna. Bre din brödbit med rejält lager Eleplant för bästa smak.

Påskbröd med frön och örter

Här är ett recept på riktigt gott bröd till påsken. Vårt påskbröd är ett gyllene och fluffigt bröd som är fullt av goda frön och torkade örter. Påskbrödet bryter du i bitar och passar perfekt till buffén eller brunchen under högtiderna. Bre din brödbit med rejält lager Eleplant för bästa smak.

12
1,5 h
Lätt
 
 
Portioner

Deg

50
g
Eleplant 600 g
5
dl
vatten
1
påse
torrjäst
0,5
tsk
salt
2
tsk
gurkmeja
12-13
dl
vetemjöl

Topping

25
g
Eleplant 600 g
2
msk
mörka sesamfrön
2
msk
ljusa sesamfrön
2
msk
pumpafrön
2
msk
torkad timjan
2
msk
torkad rosmarin
2
msk
torkad basilika
100
g
Eleplant 600 g
en mängd olika frön och torkade örter

Recept

  1. Smält Eleplant i en kastrull.
  2. Blanda jäst och ljummet vatten i en bakbunke och tillsätt salt och gurkmeja. Smält Eleplant och häll ner i bakbunken. Tillsätt lite i taget av vetemjölet och knåda tills degen börjar lossnar från sidorna av skålen. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Ta ut degen på en mjölad bänk och börja forma till mindre frallor av önskad storlek. Placera ut frallorna i en smord brödform, vi använder oss av en rund form för att få en brödkrans. Pensla brödet med 100 g smält Eleplant och toppa med frön och örter.
  5. Grädda brödet i mitten av ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.