Det kan aldrig bli fel med ost, så istället för helt söta petit chouer gör vi dem fyllda med fluffig färskost på Västerbottensost och äppelkompott. Vårt recept på petit choux är en härligt matig variant och är man inte sugen på äppelkompott som vi har i vårt recept passar det lika bra med fikon- eller vinbärssylt i de här godingarna. Exakta proportioner är viktigt när man gör petit choux, så alla mått är i gram. Är du redo för utmaningen?
Det kan aldrig bli fel med ost, så istället för helt söta petit chouer gör vi dem fyllda med fluffig färskost på Västerbottensost och äppelkompott. Vårt recept på petit choux är en härligt matig variant och är man inte sugen på äppelkompott som vi har i vårt recept passar det lika bra med fikon- eller vinbärssylt i de här godingarna. Exakta proportioner är viktigt när man gör petit choux, så alla mått är i gram. Är du redo för utmaningen?
Petit choux deg |
|
115 g
|
Eleplant
|
240 g
|
mjölk (eller laktosfri mjölkdryck)
|
3 g
|
salt
|
14 g
|
socker
|
125 g
|
vetemjöl
|
4
|
ägg
|
Västerbottensostgrädde |
|
2
|
gelatinblad
|
3 dl
|
vispgrädde
|
2
|
äggulor
|
200 g
|
Västerbottensost, riven
|
200 g
|
naturell färskost
|
3 msk
|
flytande honung
|
50 g
|
Eleplant, kalla tärningar
|
Äppelkompott |
|
5
|
höstäpplen
|
1 msk
|
äppelcidervinäger
|
0,5 tsk
|
salt
|
2 msk
|
flytande honung
|