8
2 h
Medelsvår
Gult är verkligen inte fult, kolla på den här skönheten! Man kan nästan gissa att den innehåller pumpa, och i och med att det är en ugnsbakad cheesecake har vi dessutom smaksatt med hemlagat Äppelsmör. Mums! Och allt är såklart gjort med Eleplant. Dubbelmums.
Gult är verkligen inte fult, kolla på den här skönheten! Man kan nästan gissa att den innehåller pumpa, och i och med att det är en ugnsbakad cheesecake har vi dessutom smaksatt med hemlagat Äppelsmör. Mums! Och allt är såklart gjort med Eleplant. Dubbelmums.
Cheesecakefyllning |
|
|
400 g
|
skalad, tärnad pumpa
|
|
200 g
|
naturell färskost
|
|
200 g
|
turkisk yoghurt
|
|
2 dl
|
socker
|
|
4
|
ägg
|
|
1 dl
|
majsstärkelse
|
|
1 tsk
|
vaniljsocker
|
|
0,5 tsk
|
mald kanel
|
Cheesecake-kexbotten |
|
|
200 g
|
Digestivekex
|
|
100 g
|
Eleplant (smält för att blandas med kexen)
|
Äppelsmör |
|
|
0,5 kg
|
äpplen
|
|
1,5 dl
|
farinsocker
|
|
0,5 dl
|
vatten
|
|
0,5 tsk
|
kanel
|
|
50 g
|
Eleplant
|
Receptet görs enkelt veganskt genom att byta ut animaliska mejeriprodukter mot växtbaserade alternativ. Om du vill kan du ersätta ägget med aquafaba (1 ägg = 50 ml aquafaba).