Pumpafrallor

Pumpa ute, pumpa inne, pumpa i frallorna och pumpafrallor på tallriken! Överallt ska det vara pumpor! Med lite trådar och gurkmeja kan du bjuda på dessa godingar till frukosten.

Pumpafrallor

Pumpa ute, pumpa inne, pumpa i frallorna och pumpafrallor på tallriken! Överallt ska det vara pumpor! Med lite trådar och gurkmeja kan du bjuda på dessa godingar till frukosten.

10
90 min
Medelsvår
 
 
Portioner

Pumpapuré

1
liten hokkaidopumpa eller butternutpumpa (ca 500 g)

Bulldeg

2,5
dl
havremjölk
25
g
jäst
1
msk
sirap
1
tsk
salt
2
tsk
gurkmeja
8
dl
vetemjöl
1,5
dl
pumpapuré
50
g
Eleplant

Dessutom

bak-/bomullstråd
50
g
smält Eleplant för att fukta trådarna

Recept

  1. Börja med att göra pumpapurén.
  2. Skala och tärna pumpan. Lägg på en bakplåt och rosta mjuk i 200-gradig ugn i ca 30 minuter. Mosa.
  3. Gör bulldegen.
  4. Värm havremjölken till fingervarmt. Smula ner jästen.
  5. Tillsätt sirap, salt och gurkmeja. Tillsätt hälften av vetemjölet och blanda.
  6. Tillsätt pumpapuré och mjukt Eleplant i klickar.
  7. Blanda och tillsätt resten av mjölet gradvis tills degen släpper från bunkens kanter.
  8. Låt degen jäsa i ca 30 minuter.
  9. Klipp av baktråden i ca 80 cm långa bitar. Smält Eleplant och låt trådarna dra i den smälta Eleplanten.
  10. Häll den jästa degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i tio delar och rulla till runda bullar.
  11. Placera degbollen ovanpå den smörjda tråden. Lyft upp trådändarna och korsa dem. Vänd degbollen runt och knyt trådarna korsvis igen. Korsa trådarna runt degen så många gånger att du får 8 sektioner.
  12. Lägg pumpabullarna på bakplåtspapper på en plåt och låt jäsa i cirka 15 minuter.
  13. Grädda pumpabullarna i 200-gradig ugn i 12−15 minuter.
  14. Klipp av trådarna med sax och ta bort dem från bullarna efter gräddningen.