Skagenpaj

Vår skagenpaj är inspirerad av klassiska toast skagen och skagenröra. Här tar vi det till en ny nivå och gör det enkelt för dig att servera en ny festlig version av toast skagen till alla kommande vår- och sommarfester. Med räkor, dill, majonnäs, färskost och rågbröd får du den där goda smaken som passar så bra till fest och buffé. Prova skagenpaj till bjudningen!

Skagenpaj

Vår skagenpaj är inspirerad av klassiska toast skagen och skagenröra. Här tar vi det till en ny nivå och gör det enkelt för dig att servera en ny festlig version av toast skagen till alla kommande vår- och sommarfester. Med räkor, dill, majonnäs, färskost och rågbröd får du den där goda smaken som passar så bra till fest och buffé. Prova skagenpaj till bjudningen!

14
aktiv 1 1/2 timme, passivtid 5 timmar
Lätt
 
 
Portioner

Botten

100
g
Eleplant 600 g
200
g
smulat rågbröd

Fyllning

400
g
naturell färskost
350
g
crèmefraiche
3
msk
majonnäs
1
kruka
finhackad färsk dill
1
finhackad rödlök
1
tsk
krossad svartpeppar
400
g
räkor eller kräftor
1,5
tsk
salt
1
msk
grov senap
4
gelatinblad
Saft och skal av 1 citron
2
msk
vatten

Recept

  1. Smält Eleplant i en kastrull och låt det svalna i ca 5 min. Blanda smält Eleplant med det smulade rågbrödet i en skål. Klä en springform (diameter 24 cm) med bakplåtspapper. Tryck ut rågbrödet jämnt i botten av formen och lägg i kylen.
  2. Fyllning: vispa färskost och créme fraiche med en elvisp. Tillsätt majonnäs, hackad rödlök, hackad dill, krossad svartpeppar, räkor eller kräftor, salt och grov senap.
  3. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Hetta upp citronsaft och vatten i en kastrull. Krama ur överflödig vätska från gelatinet och tillsätt det till den varma citronsaften. Riv i citronskal och låt blandningen svalna i ungefär en minut. Häll sedan ner citronsaften till crème fraiche-fyllningen under omrörning.
  4. Fördela fyllningen över rågbrödsbotten, täck med plastfolie och ställ in i kylen så att den sätter sig. Låt skagenpajen stå i kylen i minst 5 timmar. 
  5. Garnera skagenpajen med skivad gurka och ätbara blommor innan servering.