Stekta grönsaker med Eleplant-vinägrett

Det finns väl få saker som skriker sommar så mycket som grillade grönsaker. Här kommer ett otroligt gott recept på grillade grönsaker med en smörig vinägrett till som även går utmärkt att använda till fisk och kött. Fräsch, somrigt och riktigt gott!

Stekta grönsaker med Eleplant-vinägrett

Det finns väl få saker som skriker sommar så mycket som grillade grönsaker. Här kommer ett otroligt gott recept på grillade grönsaker med en smörig vinägrett till som även går utmärkt att använda till fisk och kött. Fräsch, somrigt och riktigt gott!

4
40 min
Lätt
 
 
Portioner

Grillade grönsaker

1
knippe
salladslökar
1
blomkål
1
knippe
grön sparris
1
knippe
vit sparris
75
g
1 1/2
1,5
tsk
salt
1
tk
malen svartpeppar

Eleplant vinägrett

150
g
Eleplant 600 g
0,5
dl
sojasås
Saft och skal av 1 citron, riven

Dekoration

hackade vårlöksstjälkar

Recept

  1. Skär av ca 6-7 cm av de gröna stjälkarna från salladslöken. Hacka stjälkarna och ställ åt sidan.
  2. Skär blomkålen i medelstora bitar. Lägg sedan grönsakerna på grillen eller i en stekpanna och pensla på smält Eleplant och krydda med salt och svartpeppar. Låt grönsakerna grillas/stekas i ca 3-6 minuter, blomkål kan ta lite längre tid att tillaga.
  3. Vinägrett: Smält Eleplant i en stekpanna. I en skål blanda smält Eleplant, soja, citronsaft och rivet citronskal.
  4. Lägg de grillade grönsakerna på ett fat eller i en skål och häll över vinägretten. Toppa med hackad salladslök.