Varm dipp

Bjud på en varm, kryddig dipp som fungerar perfekt som förrätt eller snacks med lite rostat eller grillat bröd, eller som tillbehör till middagen. Den här dippen är trevlig att ställa fram i en liten skål på bordet för sharing, som ett trevligt alternativ till vitlöksbrödet. När du försiktigt kokar dippen träder smakerna fram och dofterna som sprids är ljuvliga. Prova den här varma dippsåsen till middagen ikväll!

Varm dipp

Bjud på en varm, kryddig dipp som fungerar perfekt som förrätt eller snacks med lite rostat eller grillat bröd, eller som tillbehör till middagen. Den här dippen är trevlig att ställa fram i en liten skål på bordet för sharing, som ett trevligt alternativ till vitlöksbrödet. När du försiktigt kokar dippen träder smakerna fram och dofterna som sprids är ljuvliga. Prova den här varma dippsåsen till middagen ikväll!

4
15 min
Lätt
 
 
Portioner

Ingredienser

150
g
Eleplant
2
vitlöksklyftor, hackade
0,5
tsk
rökt paprika
0,5
tsk
spiskummin
1
tsk
malen svartpeppar
0,5
tsk
salt
0,5
burk
timjan, hackad
1
burk
gräslök, hackad
0,5
citronsaft och skal, rivet
8
skivor
rostat bröd

Recept

  1. Smält Eleplant i en kastrull. Tillsätt vitlök och kryddor och koka på låg värme i cirka 5–8 minuter tills vitlöken har mjuknat.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda. Njut av den varma dippen varm med rostat eller grillat bröd.