Gochujangkakor

Gochujang cookies är en ny spännande smak på efterrättsbordet. Du kan äta kakorna som de är, servera med blåmögelost eller göra glassmackor med dem. Kakorna är söta med hetta från den koreanska chilipastan gochujang. Gochujanpastan köper du färdig från den asiatiska hyllan i din butik. De här segmjuka kakorna passar dig som gillar unika kakrecept och vill bjuda på en riktig snackis till både fika, efterrätt och fest!

Gochujangkakor

Gochujang cookies är en ny spännande smak på efterrättsbordet. Du kan äta kakorna som de är, servera med blåmögelost eller göra glassmackor med dem. Kakorna är söta med hetta från den koreanska chilipastan gochujang. Gochujanpastan köper du färdig från den asiatiska hyllan i din butik. De här segmjuka kakorna passar dig som gillar unika kakrecept och vill bjuda på en riktig snackis till både fika, efterrätt och fest!

ca 12 st
1 tim 15 min
Lätt
 
 
Portioner

Cochujang-blandning

1
msk
Eleplant, rumstempererad
2
msk
rörsocker
1
msk
gochujangpasta
100
g
Eleplant, rumstempererad
200
g
socker
1
ägg
1
tsk
vaniljsocker
1,5
tsk
mald ingefära (krydda)
0,5
tsk
kanel
0,5
tsk
salt
0,5
tsk
bikarbonat
3
dl
vetemjöl

Recept

  1. Blanda ingredienserna till gochujangpastan tills du får en slät smet.
  2. Vispa Eleplant och socker i en matberedare eller med en elvisp. Tillsätt ägget och blanda.
  3. Rör ihop de torra ingredienserna i en separat skål, sikta i florsockret och de torra ingredienserna i matberedaren och blanda. Flytta degen till kylskåpet för att stelna i cirka 15 minuter.
  4. Ta ut degen ur kylskåpet. Tillsätt gochujang-blandningen till degen i några bitar och torka av med en sked för att skapa ett marmorliknande mönster.
  5. Använd matsked och forma 6–9 degbollar på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Lämna gott om utrymme mellan bollarna, eftersom bollen kommer att expandera när den gräddas. Grädda på 180 grader i cirka 10–13 minuter. Låt gochujang kakorna svalna i cirka 20–30 minuter innan servering.