Morotsmuffins med citronsmörkräm

Unna dig himmelska morotsmuffins toppade med fluffig citronsmörkräm! Dessa saftiga muffins är enkla att baka men svåra att hålla sig borta från. Den söta kakan i kombination med den syrliga frostingen är en svårslagen kombo!

Morotsmuffins med citronsmörkräm

Unna dig himmelska morotsmuffins toppade med fluffig citronsmörkräm! Dessa saftiga muffins är enkla att baka men svåra att hålla sig borta från. Den söta kakan i kombination med den syrliga frostingen är en svårslagen kombo!

12 stycken
60 min
Lätt
 
 
Portioner

Muffins:

150
g
Eleplant
3
ägg
3
dl
vetemjöl
2
tsk
bakpulver
1
tsk
vaniljsocker
1
tsk
kardemumma
1
tsk
kanel
200
g
rivna morötter

Citronsmörkräm:

150
g
Eleplant
300
g
florsocker
1
Rivet skal från citron
1
msk
citron juice

Recept

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Smält Eleplant och låt svalna.
  3. Vispa ihop ägg och socker tills det blir poröst.
  4. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och tillsätt sedan ägg- och sockerblandningen. Häll i det smälta smöret och blanda ordentligt.
  5. Skala och riv morötterna och häll ner i bunken.
  6. Placera muffinsformar på en plåt och fyll med smeten. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  7. Citronsmörkräm: Vispa Eleplant mjukt och tillsätt strösocker. Vispa tills det blir en slät och blank frosting. 
  8. Tillsätt citronskal och citron juice.
  9. Låt muffinsen svalna innan du spritsar dina muffins med citronsmörkrämen. Servera och njut!