Pepparkaksdeg

Det är enklare än du tror att göra egen pepparkaksdeg och med Eleplant istället för smör så blir den inte bara otroligt god utan också helt växtbaserad! Grädda och dekorera sedan pepparkakorna med vår veganska kristyr och bjud alla nära och kära! 
Varför inte designa och bygg ditt eget pepparkakshus? Den här goda veganska pepparkaksdegen passar till alla slags pepparkaksbak!

12 prt
1,5h aktiv, 12h passiv
Lätt
 
 
Portioner

Pepparkaksdeg

100
g
Eleplant-bit
1,5
dl
socker
1
dl
mörk sirap
0,5
tsk
malen nejlika
1
tsk
kanelpulver
1
tsk
kardemumma
0,5
tsk
pomeransskal
1
tsk
ingefärspulver
0,5
dl
havrefraiche
5
dl
vetemjöl
1
tsk
bakpulver
1
dl
vetemjöl för utkavling

Kristyr

0,5
dl
aquafaba
500
g
florsocker
1
msk
vaniljsocker

Recept

Pepparkaksdeg – vegansk

  1. Tärna Eleplant i en skål och tillsätt socker.
  2. Värm därefter sirap och alla kryddor i en kastrull tills sirapen kokar upp.
  3. Häll den varma sirapen över Eleplant och sockerblandningen och rör ihop till en jämn smet.
  4. Tillsätt havrefraiche och blanda sedan i vetemjöl och bakpulver.
  5. Tillsätt mjölet i omgångar till degen. Knåda degen till en boll och slå in den hårt i plastfolie.
  6. Flytta pepparkaksdegen till kylskåpet och låt vila över natten.

Kristyr – vegansk
Vispa aquafaba med en handvisp. Blanda florsocker och vaniljsocker. Sikta ner sockret i aquafaban i omgångar. Vispa tills blandningen är tjock och fluffig. Skeda massan med en slickepott i en spritspåse.

Med egen pepparkaksdeg så fyller du inte bara köket med goda dofter, du får en riktigt god och kryddig pepparkaka som slutresultat!