Det är enklare än du tror att göra egen pepparkaksdeg och med Eleplant istället för smör så blir den inte bara otroligt god utan också helt växtbaserad! Grädda och dekorera sedan pepparkakorna med vår veganska kristyr och bjud alla nära och kära!
Varför inte designa och bygg ditt eget pepparkakshus? Den här goda veganska pepparkaksdegen passar till alla slags pepparkaksbak!
Pepparkaksdeg |
|
|
100 g
|
Eleplant-bit
|
|
1,5 dl
|
socker
|
|
1 dl
|
mörk sirap
|
|
0,5 tsk
|
malen nejlika
|
|
1 tsk
|
kanelpulver
|
|
1 tsk
|
kardemumma
|
|
0,5 tsk
|
pomeransskal
|
|
1 tsk
|
ingefärspulver
|
|
0,5 dl
|
havrefraiche
|
|
5 dl
|
vetemjöl
|
|
1 tsk
|
bakpulver
|
|
1 dl
|
vetemjöl för utkavling
|
Kristyr |
|
|
0,5 dl
|
aquafaba
|
|
500 g
|
florsocker
|
|
1 msk
|
vaniljsocker
|
Pepparkaksdeg – vegansk
Kristyr – vegansk
Vispa aquafaba med en handvisp. Blanda florsocker och vaniljsocker. Sikta ner sockret i aquafaban i omgångar. Vispa tills blandningen är tjock och fluffig. Skeda massan med en slickepott i en spritspåse.
Med egen pepparkaksdeg så fyller du inte bara köket med goda dofter, du får en riktigt god och kryddig pepparkaka som slutresultat!