10
1 h 15 min
Medelsvår
Vad gör man egentligen med all överbliven pumpa vid halloween? Man gör såklart pumpapurée! Och medan man ändå är igång gör man den här grymt goda kakan på butternutpumpa och apelsinsmakande färskostglasyr och mynta! Om du är ett fan av morotskaka kommer du definitivt gilla den här.
Pumpa är en utsökt ingrediens. Om du vill prova något annat än traditionell tårta, testa pumpa-cheesecake eller pumpatårta.
Pumpakaka: |
|
|
170 g
|
Eleplant
|
|
1
|
butternutpumpa
|
|
2
|
ägg
|
|
2,5 dl
|
rörsocker
|
|
3 dl
|
vetemjöl
|
|
1 tsk
|
vaniljsocker
|
|
1 tsk
|
bikarbonat
|
|
0,5 tsk
|
bakpulver
|
|
1 tsk
|
salt
|
|
2 tsk
|
kanel
|
|
1,5 tsk
|
ingefära
|
|
1 tsk
|
kardemumma
|
Apelsin-färskostglasyr: |
|
|
100 g
|
Eleplant i rumstemperatur
|
|
200 g
|
laktosfri naturell färskost
|
|
2,5 dl
|
florsocker
|
|
1 tsk
|
vaniljsocker
|
|
1 msk
|
apelsinjuice
|
Till garnering: |
|
|
färsk mynta
|
|
|
rivet apelsinskal
|
|