Rulltårta går ju att äta året runt, men till Halloween bakar vi den med pumpa och dekorerar den med spindelnät gjorda av choklad. I det här receptet kokar vi ihop en god kolasås som du kan ringla över hela rulltårtan eller ha i en liten kanna bredvid. Tips! Om du inte hittar pumpapuré i din butik kan du enkelt göra den själv genom att koka skalade pumpabitar tills de är genomkokta och sedan puréa dem med en stavmixer tills du har en slät puré. Här har vi dekorerat rulltårtan med spindelnät som vi gjort med smält choklad, men du kan även välja att ha på chokladströssel eller andra dekorationer.
Rulltårta går ju att äta året runt, men till Halloween bakar vi den med pumpa och dekorerar den med spindelnät gjorda av choklad. I det här receptet kokar vi ihop en god kolasås som du kan ringla över hela rulltårtan eller ha i en liten kanna bredvid. Tips! Om du inte hittar pumpapuré i din butik kan du enkelt göra den själv genom att koka skalade pumpabitar tills de är genomkokta och sedan puréa dem med en stavmixer tills du har en slät puré. Här har vi dekorerat rulltårtan med spindelnät som vi gjort med smält choklad, men du kan även välja att ha på chokladströssel eller andra dekorationer.
Rulltårtan |
|
1 msk
|
Eleplant till att smörja bakplåtspappret
|
4
|
ägg
|
100 g
|
farinsocker
|
0,25 tsk
|
salt
|
1,25 dl
|
vetemjöl
|
1 tsk
|
bakpulver
|
1 tsk
|
kanel
|
1 tsk
|
malen ingefära
|
0,5 tsk
|
muskotnöt
|
0,25 tsk
|
malda kryddnejlikor
|
1 tsk
|
vaniljsocker
|
30 g
|
Eleplant, smält
|
180 g
|
pumpapuré
|
(3 msk socker till att kavla ut rulltårtan på)
|
|
Fyllning |
|
300 g
|
naturell färskost
|
2,5 dl
|
vispad grädde
|
50 g
|
florsocker
|
1 tsk
|
vaniljsocker
|
Kolasås |
|
2 dl
|
farinsocker
|
2,5 dl
|
grädde
|
2 msk
|
Eleplant
|
0,5 tsk
|
salt
|