Snäckpavlova med halloncurd och färska hallon

Denna otroliga snäckformade pavlovan är fylld med halloncurd, färska hallon och en mousse gjord på kvarg. Marängen behöver gräddas försiktigt i ugnen och kan ta lite tid att förbereda, men vi kan lova att den här snäckpavlovan försvinner snabbt när du serverar den.

Snäckpavlova med halloncurd och färska hallon

Denna otroliga snäckformade pavlovan är fylld med halloncurd, färska hallon och en mousse gjord på kvarg. Marängen behöver gräddas försiktigt i ugnen och kan ta lite tid att förbereda, men vi kan lova att den här snäckpavlovan försvinner snabbt när du serverar den.

10
2 h + passiv tid 12 h
Lätt
 
 
Portioner

Maräng

150
g
äggvitor
2
dl
socker
2,5
dl
florsocker
en nypa salt

Halloncurd

1
dl
hallonpuré
2
dl
socker
1
tsk
vaniljsocker
4
äggulor
150
g
Eleplant 600 g

Kvargmousse

4
dl
vispgrädde
1
dl
socker
1
tsk
vaniljsocker
2
dl
kvarg

Dekoration

200
g
färska hallon
ätbara blommor

Recept

  1. Vispa äggvitor och socker till ett skum. Tillsätt florsocker och en nypa salt och vispa tills skummet blir glansigt och slätt. Häll marängen i en spritspåse. 
  2. Sätt ugnen på 95 grader.
  3. På två bakplåtsklädda plåtar spritsa ut två snäckskal. Ett tips är att rita ut ett mönster på bakplåtspappret innan du spritsar ut din maräng. På så sätt kan du få lika stora snäckskal. Om det blir maräng över så kan du spritsa ut små maränger på samma plåt och använda dessa som fyllning till pavlovan.
  4. Grädda marängerna i ugnen på 95 grader i ca 2 timmar eller tills de känns torra och hårda. Stäng av ugnen och låt marängerna vara kvar med luckan lite öppen i 3–4 timmar eller över natten.
  5. Tillsätt hallonpuré, socker, vaniljsocker och äggulor i en tjockbottnad kastrull. Låt det kokas på medelvärme under omrörning. Ta av från värme och tillsätt Eleplant och rör om tills allt blandas. Låt halloncurden svalna.
  6. Vispa grädde, socker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt kvarg och citronsaft. Vispa till en slät fyllning.
  7. Placera ena snäckskalet på ett serveringsfat och fylla med kvargmousse, halloncurd och färska hallon. Toppa med det andra skalet så att snäckan försluts. Nu är snäckpavlovan redo att serveras!