Vit choklad och jordgubbstårta

Bjud på en lyxig tårta med vit choklad och jordgubbar. Fyllning i tårtan är en frisk apelsinmousse, färska marinerade jordgubbar och rostad vit choklad. För att få en riktigt saftig tårta fuktar du delarna med lite apelsinjuice under monteringen, det blir så gott! Toppa tårtan med rostad vit choklad, jordgubbarna, blåbär, mynta och lite fina ätbara blommor.

Vit choklad och jordgubbstårta

Bjud på en lyxig tårta med vit choklad och jordgubbar. Fyllning i tårtan är en frisk apelsinmousse, färska marinerade jordgubbar och rostad vit choklad. För att få en riktigt saftig tårta fuktar du delarna med lite apelsinjuice under monteringen, det blir så gott! Toppa tårtan med rostad vit choklad, jordgubbarna, blåbär, mynta och lite fina ätbara blommor.

15
2 h + passivtid 12 h
Lätt
 
 
Portioner

Tårtbotten

100
g
Eleplant 600 g
100
g
vit choklad
4
ägg
2
dl
socker
2
dl
vetemjöl
0,5
dl
majsstärkelse
1
tsk
bakpulver

Apelsinmousse

5
gelatinblad
3
dl
grädde
1
dl
socker
0,5
tk
vaniljsocker
200
g
färskost
0,5
dl
färskpressad apelsinjuice

Marinerade jordgubbar

1
dl
färskpressad apelsinjuice
200
g
färska jordgubbar

Smörkräm

400
g
Eleplant 600 g
6,5
dl
florsocker

Dekoration

100
g
rostad vit choklad
Jordgubbar
Blåbär
Färsk mynta
Ätbara blommor

Recept

  1. Smält Eleplant i en kastrull och häll i hackad vit choklad. Låt chokladen smälta på lågvärme under omrörning.
  2. Vispa ägg och socker hårt. Blanda de torra ingredienserna till tårtbotten och sila ner det i ägg och sockerskummet, vänd försiktigt med en slickepott till en jämn smet. Tillsätt smält Eleplant och vitchoklad och vänd tills allt blandar sig.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Smörj en rund form (ca 20 cm) med Eleplant och klipp bakplåtspapper så att det täcker botten. Häll smeten i formen och grädda på nedre delen i ugnen i cirka 35 minuter. Samtidigt kan du rosta 100 g vit choklad till fyllningen på en plåt med bakplåtspapper. Låt chokladen rostas i ca 10 minuter eller tills den fått en fin brun färg.
  5. Låt kakan svalna en stund i formen och vänd den på ett galler. Skär kakan till tre lika stora bottnar.
  6. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  7. Vispa grädde och socker. Tillsätt vaniljsocker och färskost och vispa ihop.
  8. I en kastrull hetta upp apelsinjuice och tillsätt de blötlagda gelatinbladen. Rör om så allt blandas och vänd ner det i moussen.
  9. Montera tårtan i en springform. Fukta ytan på varje tårtbotten med apelsinjuice. Fördela ut hälften av apelsinmoussen och skivade jordgubbar och smula lite av den rostade chokladen på toppen. Upprepa med resterande bottnar. Fukta toppen med apelsinjuice och låt kakan stå i kylen i minst 4 timmar, men gärna till nästa dag.
  10. Vispa rumsvarmt Eleplant och florsocker till en vit smörkräm och täck hela tårtan med smörkräm. Dekorera tårtan med jordgubbsskivor, blåbär, myntablad och ätbara blommor.