Byt ut de vanliga kanelbullarna mot en saftig bullplåt med blåbär. Färskostglasyren är pricken över i:et! Perfekt recept för dig som älskar kanelbullar och vill testa en ny variant på de klassiska bullarna. Bullarna har en fyllning av söta blåbär och du gräddar dem tätt ihop på en plåt. Resultatet blir en supersaftig stor brytbulle! När bullplåten gräddats klart spritsar du på vår goda frosting som kröner denna kanelbulledröm! Både bullarna och vårt frostingrecept är enkelt att lyckas med. Det här receptet måste du prova!
Byt ut de vanliga kanelbullarna mot en saftig bullplåt med blåbär. Färskostglasyren är pricken över i:et! Perfekt recept för dig som älskar kanelbullar och vill testa en ny variant på de klassiska bullarna. Bullarna har en fyllning av söta blåbär och du gräddar dem tätt ihop på en plåt. Resultatet blir en supersaftig stor brytbulle! När bullplåten gräddats klart spritsar du på vår goda frosting som kröner denna kanelbulledröm! Både bullarna och vårt frostingrecept är enkelt att lyckas med. Det här receptet måste du prova!
Deg |
|
2,5 dl
|
mjölk (alt. havredryck)
|
11 g
|
torrjäst
|
80 g
|
Eleplant, rumstempererad
|
1,25 dl
|
socker
|
1 tsk
|
vaniljsocker
|
1,5 tl
|
malen ingefära (krydda)
|
1 msk
|
kardemumma
|
1 tsk
|
salt
|
7 dl
|
vetemjöl
|
Fyllning |
|
100 g
|
Eleplant, rumstempererad
|
2 msk
|
kanelpulver
|
1,5 dl
|
socker
|
200 g
|
blåbärssylt eller kanderade färska blåbär
|
Till avslutning |
|
1
|
ägg till pensling
|
2 dl
|
strösocker
|
Färskostglasyr |
|
115 g
|
naturell färskost
|
60 g
|
Eleplant, rumstempererad
|
2 dl
|
florsocker
|
0,25 dl
|
mjölk
|
en nypa salt
|