Bullplåt med blåbär och färskostglasyr

Byt ut de vanliga kanelbullarna mot en saftig bullplåt med blåbär. Färskostglasyren är pricken över i:et! Perfekt recept för dig som älskar kanelbullar och vill testa en ny variant på de klassiska bullarna. Bullarna har en fyllning av söta blåbär och du gräddar dem tätt ihop på en plåt. Resultatet blir en supersaftig stor brytbulle! När bullplåten gräddats klart spritsar du på vår goda frosting som kröner denna kanelbulledröm! Både bullarna och vårt frostingrecept är enkelt att lyckas med. Det här receptet måste du prova!

Bullplåt med blåbär och färskostglasyr

Byt ut de vanliga kanelbullarna mot en saftig bullplåt med blåbär. Färskostglasyren är pricken över i:et! Perfekt recept för dig som älskar kanelbullar och vill testa en ny variant på de klassiska bullarna. Bullarna har en fyllning av söta blåbär och du gräddar dem tätt ihop på en plåt. Resultatet blir en supersaftig stor brytbulle! När bullplåten gräddats klart spritsar du på vår goda frosting som kröner denna kanelbulledröm! Både bullarna och vårt frostingrecept är enkelt att lyckas med. Det här receptet måste du prova!

8
aktiv 1 timme, passiv 2,5 timmar
Lätt
 
 
Portioner

Deg

2,5
dl
mjölk (alt. havredryck)
11
g
torrjäst
80
g
Eleplant, rumstempererad
1,25
dl
socker
1
tsk
vaniljsocker
1,5
tl
malen ingefära (krydda)
1
msk
kardemumma
1
tsk
salt
7
dl
vetemjöl

Fyllning

100
g
Eleplant, rumstempererad
2
msk
kanelpulver
1,5
dl
socker
200
g
blåbärssylt eller kanderade färska blåbär

Till avslutning

1
ägg till pensling
2
dl
strösocker

Färskostglasyr

115
g
naturell färskost
60
g
Eleplant, rumstempererad
2
dl
florsocker
0,25
dl
mjölk
en nypa salt

Recept

  1. Börja med att förbereda frostingen. Mixa färskost och Eleplant med en stavmixer. Sikta i florsockret och blanda noggrant. Tillsätt slutligen mjölk och salt. Lägg frostingen i en spritspåse och låt den stelna i kylskåpet i cirka 30 minuter.
  2. Värm mjölken till rumstemperatur och blanda i torrjästen. Lägg mjölk- och jästblandningen i en köksmaskin tillsätt Eleplant och blanda.
  3. Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt gradvis i vätskan i bakmaskinen. Knåda degen med en köksmaskin i cirka 3 minuter. Om du inte har en köksmaskin, blanda först de blöta och torra ingredienserna för hand, tillsätt de torra gradvis och börja knåda när degen börjar tjockna. Låt degen jäsa på en varm plats i cirka 1,5–2 timmar.
  4. Förbered fyllningen. Blanda rumstempererad Eleplant, kanelpulver och socker till en jämn röra.
  5. Kavla ut degen till en rektangulär plåt, cirka 5 millimeter tjock. Bred ut fyllningen jämnt över degen med en stekspade. Bred blåbärssylt eller kanderade blåbär ovanpå degen.
  6. Rulla ihop degen till en rulle och skär i bitar diagonalt och lägg dem sida vid sida på plåten som ska vara klädd 
    med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö över strösocker. Grädda i ugn på 200 grader i cirka 12–16 minuter. Ta ut och låt svalna.
  7. Spritsa frostingen på den avsvalnade bullplåten och servera.