Cheesecake med mango, aprikos och apelsin

Baka en ljuvligt len cheesecake som du toppar med färska frukter och fräsch mynta. Det här blir en riktigt god dessert efter påskbuffén och passar även utmärkt till påskfikat. Vårt recept på cheesecake räcker till ca 12 bitar så att du kan bjuda många!

Cheesecake med mango, aprikos och apelsin

Baka en ljuvligt len cheesecake som du toppar med färska frukter och fräsch mynta. Det här blir en riktigt god dessert efter påskbuffén och passar även utmärkt till påskfikat. Vårt recept på cheesecake räcker till ca 12 bitar så att du kan bjuda många!

12 portioner
90 minuter
Medelsvår
 
 
Portioner

Botten:

2
påsar
torrjäst
5
dl
mjölk
2
dl
socker
1
tsk
salt
1,5
msk
malen kardemumma
12
dl
vetemjöl
200
g
Eleplant bredbart

Fyllning:

500
g
färskost
4
st
ägg
1
dl
socker
1
msk
vaniljsocker

Topping

0,5
kg
färsk frukt: mango, aprikos, ananas, apelsin och färsk mynta

Recept

  1. Lös upp jästen i ljummen mjölk. Tillsätt socker, salt och kardemumma. Tillsätt hälften av mjölet och smält Eleplant. Börja knåda degen och tillsätt lite i taget av resterande delen mjöl. Knåda tills att degen börjar lossna från skålens kanter. Låt degen jäsa ca 30 minuter och kavla ut den på mjölat bakbord till storleken av en bakplåt.
  2. Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Bred ut degen på en plåt med bakplåtspapper på och låt den jäsa i cirka 20 minuter. Blanda ingredienserna till fyllningen och bred ut fyllningen över degen, men lämna cirka 1 cm ut mot kanterna.
  4. Grädda kakan i ugnen i ca 25-30 minuter. Skär upp den färska frukten.
  5. Låt cheesecaken svalna och dekorera sedan med färsk frukt och mynta.

Du kan göra receptet veganskt genom att ersätta animaliska mejeriprodukter med växtbaserade. Om du vill kan du byta ut ägget till aquafaba (1 ägg = 50 ml aquafaba).