Ett riktigt gott recept på musslor i vinsås med smaker av fänkål, vitlök och citron. Musslor är enkelt att laga men känns lyxigt att äta. Musslorna kokas bara en kort stund och sen är det klart att njuta. Serverar du pommes frites till så har du en komplett Moules frites! Att ha krispiga pommes eller doppa rostat lantbröd i skyn är halva grejen med musslor! Om du föredrar den lite krämigare varianten är det bara att tillsätta 1–2 dl grädde till musslorna under sjudningsfasen.
Ett riktigt gott recept på musslor i vinsås med smaker av fänkål, vitlök och citron. Musslor är enkelt att laga men känns lyxigt att äta. Musslorna kokas bara en kort stund och sen är det klart att njuta. Serverar du pommes frites till så har du en komplett Moules frites! Att ha krispiga pommes eller doppa rostat lantbröd i skyn är halva grejen med musslor! Om du föredrar den lite krämigare varianten är det bara att tillsätta 1–2 dl grädde till musslorna under sjudningsfasen.
Ingredienser |
|
75 g
|
Eleplant
|
1
|
schalottenlök, hackad
|
2
|
vitlöksklyftor, hackade
|
1
|
stor fänkål, tunt skivad
|
1 tsk
|
malda fänkålsfrön
|
1 tsk
|
salt
|
1,5 kg
|
musslor
|
4 dl
|
torrt vitt vin
|
1
|
citronsaft och skal, rivet
|
0,5 burk
|
hackad bladpersilja
|
(8 kvistar timjan)
|