Cheesecake med smak av mint och jordgubbar

Här kommer recept på den ultimata sommardesserten! Krämig cheesecake med färska jordgubbar marinerade i mynta. En smarrig efterrätt som både är krämig och uppfriskande. Perfekt att bjuda på som efterrätt eller till fikat!

Cheesecake med smak av mint och jordgubbar

Här kommer recept på den ultimata sommardesserten! Krämig cheesecake med färska jordgubbar marinerade i mynta. En smarrig efterrätt som både är krämig och uppfriskande. Perfekt att bjuda på som efterrätt eller till fikat!

15 portioner
2 h
Lätt
 
 
Portioner

Botten:

250
g
Eleplant
250
g
socker
4
dl
vetemjöl
1
tsk
bakpulver
4
ägg
Ströbröd

Marinerade jordgubbar:

2
dl
socker
2
dl
vatten
0,5
kruka
färsk mynta
1
kg
jordgubbar

Fyllning:

300
g
Eleplant bredbart
600
g
florsocker
400
g
färskost

Recept

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa Eleplant och socker. Tillsätt vetemjöl och bakpulver. Knäck i ett ägg i taget och blanda till en jämn smet.
3. Smöra en ugnsform och ha i lite ströbröd så att kakan inte fastnar i formen under gräddning. Häll ner smeten i formen och grädda i ugnen i 40 minuter.
4. Koka upp vatten och socker i en kastrull och tillsätt mynta. Mixa med stavmixer och låt svalna.
5. Skär jordgubbarna i mindre bitar låt dem marineras i sockerlagen.
6. Vispa Eleplant och hälften av florsockret. Tillsätt färskost under omrörning och resten av florsockret. Fortsätt vispa tills fyllningen blir fluffig och glansig.
7. Skär den färdig botten i tre delar. Börja med att placera botten på ett tårtfat och häll lite sockerlag över botten. 8- Bre fyllningen över botten och toppa med marinerade jordgubbar. Upprepa detta med resterande två bottnar.
9. Toppa din cheesecake med sista fyllningen och resten av de marinerade jordgubbarna. Dekorera med mynta och ätbara blommor innan servering!