8 portioner
60 minuter
Medelsvår
En klassisk citronpaj passar utmärkt till vårens och påskens bjudningar. Citronpaj är syrlig och fräsch med sötma från den knapriga marängen. Vi tycker att citronpaj är som bäst dagen efter, så förbered den gärna dagen före.
En klassisk citronpaj passar utmärkt till vårens och påskens bjudningar. Citronpaj är syrlig och fräsch med sötma från den knapriga marängen. Vi tycker att citronpaj är som bäst dagen efter, så förbered den gärna dagen före.
Pajdeg |
|
100 g
|
Eleplant bredbart
|
2 dl
|
strösocker
|
1
|
ägg
|
2,5 dl
|
vetemjöl
|
En nypa salt
|
|
Citronfyllning |
|
2 dl
|
citronsaft och rivet skal
|
3,5 dl
|
socker
|
2 msk
|
majsstärkelse
|
4
|
ägg
|
2
|
äggula
|
2
|
gelatin
|
100 g
|
Eleplant bredbart
|
Maränger |
|
2
|
äggvitor
|
2 dl
|
strösocker
|
1 tsk
|
citronsaft
|